Cristian Brâncuşi - Curriculum Vitae / Biografie şi Informaţii de Contact

 

ÎNAPOI LA PRIMA PAGINĂ

 

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE,
DEPARTAMENTUL FORMAŢII MUZICALE

 

 

Str. G-ral Berthelot 60-64

Tel: 4021.312.30.08 (Radio)

4021.230.66.94 (Home)

Fax: 021 230.03.73; 0723.654.551

Str. Teheran nr 6, Ap 6, Bucuresti S1

E - mail & : Yahoo Messanger ID:

brancusicris@yahoo.com

Lasă un mesaj pe Yahoo Messenger

Cristian Brâncuşi - Dirijor

Orchestra de Camera Radio România

 


“…dirijor cu o puternică individualitate…”
“…fiecare gest surprinde esenţa muzicală într-un mod admirabil…”
“…Orchestra de Cameră condusă magistral de către dirijorul-compozitor Cristian Brâncuşi..”

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti – secţiile dirijat de orchestră şi compoziţie – Cristian Brâncuşi a participat la cursuri de măiestrie interpretativă susţinute de Igor Markevitch (Weimar – 1975), Karl Österreicher (Viena – 1976-1977), Sergiu Celibidache (Germania - 1978-1982).

Între anii 1977-1983  a activat ca dirijor permanent al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti, ulterior a îndeplinit aceeaşi funcţie la Orchestra de Studio a Radioteleviziunii Române.

Din 1990 este dirijor al Orchestrei de Cameră Radio. În  tot acest timp, a prezentat sute de concerte cu un repertoriu variat, de la lucrări preclasice la creaţia contemporană.

Interesat în promovarea tinerilor artişti, Cristian Brâncuşi le-a oferit adesea şansa de a fi solişti în concertele sale, după cum a dirijat şi numeroase concerte alături de nume consacrate ale artei interpretative.

Muzician complex, este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, al SIMC, autor a diverse lucrări camerale, simfonice şi vocal-simfonice. În 2003 i s-a acordat înaltul titlul de Doctor în muzică.

Pasionat interpret al muzicii de avangardă, este deseori invitat să susţină concerte în manifestări de profil ca “Săptamâna Internaţională a Muzicii Noi”, “Worldmusic Days” etc..

A realizat imprimări pentru radio, televiziune, muzică de film, înregistrări speciale pentru casele de discuri Electrecord şi AKSAK (Franţa). Apariţiile sale în turnee în Italia, Germania, Polonia, Rusia, Bosnia-Hertzegovina, Bulgaria, Ungaria, Filippine, SUA, Spania, Venezuela, Uruguay, Franţa, Serbia au cucerit ovaţiile publicului şi aprecieri elogioase ale presei de specialitate.

Un moment de success al carierei sale îl reprezintă concertele susţinute cu Orchestra de Cameră Radio în turneele din Coreea de Sud excelent primite de un public entuziast şi numeros.

O altă latură a activităţii sale este şi aceea de formare a tinerilor dirijori. Din anul 1992 este profesor la clasa de dirijat orchestră a Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, printre studenţii săi, alături de studenţi români, numărându-se tineri dirijori din Argentina, Norvegia, Elveţia, Grecia, Coreea de Sud, SUA. A susţinut conferinţe, prelegeri, comunicări la simpozioane, emisiuni la radio şi televiziune, şi a condus masterate în ţară şi străinătate. În 2006 a publicat volumul intitulat “Estetica muzicală în viziunea lui Dimitrie Cuclin”.